Welke bedbodem past het beste bij mij?

goed-slapen-nederland-42-lats-lattenbodem-taveta-e

Denk jij dat het kiezen van het juiste matras voldoende is om écht lekker te liggen? Hoewel het matras een belangrijke factor is, kan een slechte bedbodem alsnog roet in het eten gooien. Een manier om jouw slaapcomfort écht te optimaliseren is het kiezen van de juiste bedbodem. En dan bedoel ik niet de duurste. Nee, ik bedoel degene die het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren past. Hoe je daar achter komt? Ik leg het voor je uit!

Waarom is een bedbodem belangrijk?

Maar eerst even dit. Een goede bedbodem zal je lichaamsgewicht optimaal verdelen zonder teveel of juist te weinig tegendruk te geven. Door de zwaartekracht duwt je lichaamsgewicht het matras naar beneden. Als je niet op een goede bodem ligt (te hard of te zacht) zal het matras niet de juiste tegendruk geven. De kans is groot dat je hier rug- en/of gewrichtsklachten door krijgt. Dat wil je niet! Dus: tijd om te investeren in een goede bedbodem.

Uit welke bedbodems kan je allemaal kiezen?

Er zijn veel verschillende bedbodems te kiezen. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren welke bedbodem het beste bij jou past.

  • Houd je van een zacht, flexibel bed?
  • Of lig je liever op een wat stugger bed?
  • Wat past het beste bij jouw interieur?

Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste bedbodem. De meest bekende type bedbodem is de lattenbodem. Een andere – erg populaire  – type bedbodem is het boxspring onderstel. Over beide bedbodems geef ik hieronder meer informatie.

Lattenbodem

Lattenbodems zijn in verschillende maten te verkrijgen. Een lattenbodem bestaat – zoals de naam al doet vermoeden – uit een bodem van latten. Maar daarbij spelen het aantal latten, de breedte en de dikte van de latten ook een rol. Dunne, smalle latten zorgen bijvoorbeeld voor meer vering. Brede en dikkere latten zorgen juist voor meer stevigheid. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Lattenbodem_blog_Lusanna.nl

28-lats vs 42 lats: wat is het verschil?
Bij Lusanna.nl heb je de keus tussen 28-lats en 42-lats lattenbodems. Maar wat is precies het verschil? Dat ga ik je vertellen!

Een lattenbodem kan door de verschillende latten jouw gewicht plaatselijk opvangen en verdelen. Je kan je voorstellen dat hoe meer latten de lattenbodem heeft, hoe beter het gewicht kan worden opgevangen en verdeeld. Hieronder een opsomming (en daarmee het verschil) tussen de prijsbewuste 28-lats en de luxe 42-lats lattenbodem.

Vlak of elektrisch verstelbaar
Beide type lattenbodems zijn ook verkrijgbaar in elektrisch verstelbare variant. Bij de elektrisch verstelbare variant is zowel het hoofd- als het voeteinde elektrisch verstelbaar. Zo kan je iedere gewenste stand met de afstandsbediening instellen. Het voeteinde heeft een extra knik voor optimaal comfort!

28-lats lattenbodem 42-lats lattenbodem
– 28 beukenhouten latten – 42 beukenhouten latten
– Geadviseerd tot 100 kg – Geadviseerd tot 120 kg
– 6 cm hoog – 7,5 cm hoog
– Aangename ondersteuning – Perfecte ondersteuning
– Instelbare lendezonde – Instelbare lendezonde
– Geschikt voor alle type matrassen – Geschikt voor alle type matrassen
– Soepele rubberen kappen – Soepele rubberen kappen
– Licht verende latten:
latten zweven boven frame, dus geen harde zijdes voelbaar

Neem een kijkje op Lusanna.nl voor een duidelijk overzicht van de verschillende lattenbodems.

 

Boxspring onderstel

Wat is dat eigenlijk, een boxspring onderstel? Ik ga het je wederom niet moeilijk maken. Een boxspring onderstel is een gestoffeerde box met springs (veren). Uiteindelijk krijg je dus een bed waar als het ware 2 matrassen op elkaar liggen. Extra comfortabel dus! en omdat de boxspring even breed is als het matras, is het ruimtebesparend ten opzichte van een ledikant waarbij het houten frame nog ruimte inneemt. Meer slaapkamer dus! Naast dat een boxspring gewoon erg lekker ligt heeft het óók een fijne instaphoogte. Je kan er bij wijze van spreken zo inrollen!

Luxe uitstraling
Veel mensen kiezen een boxspring onderstel ook voor de luxe uitstraling die het geeft. Een bed is vaak een groot meubelstuk in een slaapkamer en is bepalend voor het interieur. Het design van een boxspring biedt daarom een tijdloze look in elk interieur! Benieuwd of zo’n boxspring wat voor jou is? Bekijk dan snel de Monteiro Pocket en de Monteiro Bonell.

Doorsnede boxspring (003)

Pocket of Bonell: wat is het verschil?

Boxspring Monteiro Bonell Boxspring Monteiro Pocket
– Veren zijn als d.m.v. spiraalveer aan,elkaar verbonden – Veren zijn los verpakt
– Solide onderstel – Perfecte ondersteuning
– Goede ventilatie – Zeer goede ventilatie
– Geschikt voor alle type matrassen – Geschikt voor alle type matrassen
– Geadviseerd voor personen tot 100kg – Geadviseerd voor personen tot 120kg
– Vierkante massief houten pootjes – Ronde metalen pootjes

Beide Monteiro’s zijn zowel met hoofdbord als zonder hoofdbord te verkrijgen. Met het hoofdbord geef je de boxspring écht een luxe uitstraling!

Ook te verkrijgen in elektrisch verstelbare variant
We hebben ook een elektrisch verstelbare boxspring onderstel: de Grandala. Het onderstel staat op een solide houten frame. Met de afstandsbediening kan je eenvoudig het hoofd- en voeteinde instellen in de stand die jij prettig vindt. Het voeteinde is voorzien van een knieknik, voor extra comfort. Zo kan je iedere gewenste stand instellen als je in bed wilt lezen, tv kijken of ontbijten. En lig je ziek op bed? Dan is het extra fijn dat het hoofd- en/of voeteneinde iets omhoog kan. Ideaal!

De keuze is aan jou: Welke bedbodem kies jij?

Zo. Nu weet je waar je zoal uit kan kiezen op het gebied van bedbodems. Wat wordt jouw keuze? Heb je nog steeds twijfels of vragen? Onze productspecialisten zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 te bereiken. Bel of een mail ons gerust voor advies!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s