De grote voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaakslaapkamer_blog_Lusanna.nl

cleaningDe lente is officieel aangebroken! En we krijgen massaal zin in een grote voorjaarsschoonmaak. Of niet… maar we weten in ieder geval allemaal dat dit dé tijd is om je huis een frisse schoonmaakbeurt te geven! Want dat voldane gevoel als het allemaal achter de rug is is het meer de waard. In deze blog vind je alle informatie over het schoonmaken van je slaapkamer. Ready? Leg alle schoonmaakspullen klaar, zet je favoriete muziek op en let’s GO!

 • Ruim je kledingkast op – van winter- naar zomercollectie!
  Het seizoen wisselt, en daarmee ook de inhoud van je kledingkast. Dikke winterjassen kunnen opgeborgen worden (wat een ruimte ineens!) en de t-shirts, jurkjes en korte broeken kunnen weer de kast in. Tip: als je dit doet, doe het dan vóórdat je begint met schoonmaken of juist ná de schoonmaakbeurt. Niet halverwege, want dan raak je snel afgeleid en wordt de puinhoop alleen maar groter (herkenbaar?).
 • Ruim je slaapkamer op
  Weg met alle losse rommeltjes! Doe de was in de wasmand en hang schone kleding weer terug in je kledingkast. Je zult zien dat na dit klusje de slaapkamer er gelijk een stuk netter uitziet! Maar hou vol: je bent er nog niet. Voor een écht frisse slaapkamer is er meer nodig. Én door!
 • Haal de gordijnen, vitrage of luxaflex van het raam
  Was/maak het schoon volgens gebruiksvoorschrift. Een rotklus, ik weet het. Maar gelukkig hoeft het maar 1 x per jaar! Schrik niet, vaak zijn dit echte stofvreters. Doe nou maar snel, dan kun je gelijk door naar de volgende stap.
 • Zeem de ramen
  Je hebt allerlei handige trucs om je ramen te lappen, snel en zonder strepen. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij mij altijd een uitdaging blijft. Maar zoals we allemaal weten: Google is your best friend! Zo las ik dat je met een krant eventuele strepen nog weg kunt poetsen. Is het proberen waard! Ik sta alleen niet garant voor de vreemde blikken van de buren.
 • Stofzuig eerst, en dweil daarna de hele slaapkamer
  Zet een raam en deur open als je aan het stofzuigen bent. Is sowieso prettig trouwens, voor tijdens het schoonmaken. Werk altijd naar de deur toe. Vooral met dweilen wel erg handig 😉 niet de hoekjes en onder het bed overslaan hè?
 • Stof alles af met een vochtige doek
  Je weet hoe het gaat. En vergeet niet de lampen, de verwarming, de deur, de deurklink, de richels, lichtknopjes, stopcontacten en plinten. Deze neem je vaak niet altijd mee tijdens je wekelijkse schoonmaakronde. Daarom extra belangrijk! Je wilt niet weten hoeveel bacteriën er op het lichtknopje zitten. Om over de bacteriën op de deurklink maar te zwijgen…
 • Was ál het beddengoed
  Dekbedovertrek, molton, hoeslaken, hoeslakens, dekbed en kussen. Hup, alles in de was! Maar kijk goed naar het label voor de wasvoorschriften. Sommige kussens/dekbedden kunnen niet worden gewassen en moet je laten reinigen bij de stomerij. Het zou zonde zijn als je beddengoed ineens geschikt is voor een babybedje.
 • Lucht je dekbed en kussens in de buitenlucht
  Voor het ultieme schone gevoel: lucht je dekbed en kussens in de buitenlucht. Bij voorkeur niet in de volle zon, want dat is slecht voor de producten. En als het niet mogelijk is, zet dan je ramen wagenwijd open. Heeft het een paar uur goed gelucht? Schud het dan lekker op!

 Tip: met een nieuw dekbedovertrek creëer je heel makkelijk een nieuwe, frisse look in je slaapkamer! Bekijk de voorjaarscollectie dekbedovertrekken van 2017 .

You did it! Na deze flinke portie lichaamsbeweging ben je weer in perfecte conditie. Je bent het zingende zonnetje in huis voor jezelf en je huisgenoten. Je kan er weer een jaar tegenaan 😉 hoewel het natuurlijk beter is om dit riedeltje in ieder geval om de 3 maanden te herhalen. Maar jij bent er voorlopig in ieder geval weer vanaf. Dat wordt héérlijk slapen vannacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s