Spinnen eten in je slaap

spider-564571

Terwijl jij lekker ligt te dromen over een heerlijke zonvakantie aan de costa , kruipt er een nieuwsgierig 8-potig kriebelbeest je mond in. Hap, slik, weg. Jaarlijks eten we gemiddeld 8 spinnen in onze slaap. Sommige bronnen beweren 4, andere 2. Maar is dat ook echt zo?

Een broodjeaapverhaal
Oké mensen, dit is een broodjeaapverhaal. Dat maakt het lezen van deze blog een stuk relaxter, niet? Na een klein onderzoek op internet schijnt dit verhaal een van de meest verspreide onzinnigheden te zijn.

Bizarre feiten
Het verhaal gaat dat columnist Lisa Holst in 1993 voor het tijdschrift PC Professional schreef over bizarre feiten die via e-mail circuleerden en door veel ontvangers klakkeloos voor waar werden aangenomen. Om haar gelijk te demonstreren stelde ze zelf een lijst met ‘feiten’ samen, waaronder dit spinnenverhaal. Dit verhaal leende ze van een insectenboek uit 1954 dat algemene misvattingen over spinnen en insecten beschreef.

Spin heeft geen interesse in mensen
Een doorsnee spin heeft geen interesse in mensen. Een slapende mens zou een spin eerder afschrikken dan aantrekken. De ademhaling, het kloppen van het hart en in sommige gevallen het snurken, veroorzaakt kleine vibraties waar spinnen gevoelig voor zijn. Zij blijven hier het liefst ver van verwijderd. Als een spin de weg naar je gezicht of mond toch weet te vinden tijdens je slaap, is de kans groot dat je er wakker van wordt. Je automatische reactie zal zijn om de spin weg te duwen met je tong en vervolgens je mond te sluiten of het gekriebel proberen weg te vegen met je hand.

Pak van je hart
Hoe dan ook, we kunnen weer rustig slapen. Geen spin die de weg naar onze mond weet te vinden. Tenminste… Slaap lekker!

 

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s